понеділок, 25 лютого 2013 р.

"Я маю в серці те, що не вмирає..."


Хіба жила на світі ще така жінка,

в серці якої поєдналися б така мужність,

така геніальність, такий вогонь і розум,

така пристрасна любов до Батьківщини!

Ні, другої такої на світі не було.

Л. Смілянський
  



Леся Українка… Життя її – це сонячний весняний промінь, що пробивається з темряви, і кличе, і вабить до світла. Іншої такої жінки-письменниці й борця немає у світі. Леся Українка належить до митців, що пережили свій час, її твори збагатили скарбницю духовної культури. Це була людина виняткової мужності, мистецького обдарування.
21лютого бібліотекарями Олицької бібліотеки для дорослих спільно із школою проведено озвучену книжкову виставку “Я маю в серці те, що не вмирає...”, присвячену 142-річниці від дня народження видатної української поетеси, письменниці і громадського діяча Лесі Українки.
Учні дізналися про творчий і життєвий шлях поетеси, про музей-садибу Лесі Українки в с. Колодяжне, про будиночки, де проживала родина Косачів, про улюблені місця, де бувала і згадувала поетеса у своїх численних творах та безліч інших цікавих фактів. А також, вона дає можливість осягнути велич творчості Лесі Українки, внесок письменниці та її родини у національну культуру, їх вплив на наступні покоління.


Чудовим доповненням заходу стала презентація
"Історія одного кохання"


    
Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, що ім'я їй – Леся Українка. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже, мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.

Немає коментарів:

Дописати коментар