середу, 4 лютого 2015 р.

«Їх було 300»


В День пам’яті героїв Крут 29 січня в Олицькій бібліотеці-філії для дорослих  було проведено історичну годину    «Їх було 300», щоб вшанувати тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави.   
Завідувач бібліотеки Людмила Гордійчук  познайомила присутніх з подіями тих часів, та провела огляд  викладки літератури «Біль мого народу – Крути», яка розгорнута в читальному залі.
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю скропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії, як символ національної честі.
В ході цих боїв загинули понад 300 молодих юнаків – героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. Вони – студенти, курсанти  віддали молоде життя в ім’я волі свого народу. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Втрати сягали: до 300 юнаків, одна рота (до 30 людей) студентів і 10 старшин. Бойовий наказ наша молодь виконала. Їхній подвиг навічно ввійшов до літопису боротьби за незалежність Вітчизни, як одне із свідчень незламності духу українського народу, його вічним прагненням до волі і справедливості
       


Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися – невмируща. Адже, «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле.
Вічна їм слава!


Спливуть часи, мов паводки Дніпрові, 
Одвічну мрію здійснить Україна,
Й під Крутами, на плитах мармурових,
Про Вас лунатиме пісня соколина.

Немає коментарів:

Дописати коментар