понеділок, 11 травня 2015 р.

"Не згасне вічна слава Перемоги"

     8 травня Україна разом із багатьма країнами Європи відзначає  День пам’яті та примирення.
Ця дата встановлена указом Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Метою її відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів».
    В селищі Олика урочистості приурочені цій даті  розпочалися з скорботного мітингу на кладовищі,  покладання квітів до могил полеглих





      Присутні вшанували пам’ять загиблих на фронтах війни хвилиною мовчання. Хвилюючим був виступ голови селищної ради Кашевської О.І., з найкращими привітаннями і словами вдячності до ветеранів звернулася депутат селищної ради Лукашук Г.І.
  На продовженням урочистостей відбувся святковий концерт "Не згасне вічна слава Перемоги" у селищному Будинку культури.



  Відразу після виступи селищний голова і працівники будинку культури відвідали ветеранів, які не змогли прийти на урочистості.

    З нагоди цього травневого свята в  Олицькій бібліотеці для дорослих була висвітлена виставка-спогад "Пам'ятаймо минуле заради майбутнього", а також учні школи виготовили листівки солдатам, які сьогодні захищають нашу Батьківщину.





   
   Зі скорботою в серці визнаємо, що наша держава продовжує втрачати кращих синів свого   народу, які відстоюють мир на українській землі. Ми завжди маємо пам’ятати усі історичні віхи - сумні чи радісні, які стали важливим кроком на шляху до незалежності.


Немає коментарів:

Дописати коментар