середу, 20 квітня 2016 р.

«Мистецтво писанкарства»



        Незабаром Великдень – одне з найбільших і найголовніших  християнських свят. Воно присвячене Воскресінню Христа. У давнину Великдень вважався святом бога сонця Ярила. Усі люди готуються до свята заздалегідь – випікають паски, роблять писанки та крашанки.
Писанка – одна зі стародавніх форм українського народного розпису, у якому наші пращури втілювали свої прагнення, віру. Писанка – це символ весни, сонця, повернення природи до життя.
В Україні писанки виконують обрядову, ігрову, декоративну та інші функції. Обрядова функція писанки пов’язана зі святкуванням перших днів Пасхи. Зі свячених писанок починався великодній обід, їх дарували на знак поваги, любові, з побажанням добра.
    В  очікуванні свят 17квітня в Олицькій бібліотеці для дорослих був проведений майстер-клас «Мистецтво писанкарства». Присутні мали чудову нагоду навчитись виготовляти писанки . Користувачі бібліотеки навчились сучасному виду прикрашання яєць.








    Хай чарівний дивосвіт Великодньої писанки, що передається з покоління в покоління , оберігає , дає сили і наснаги  для творення нашого щасливого життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар