середу, 22 лютого 2017 р.

"Ніколи Україні не забути, цих юних душ нескорений політ"

                                                                                                    А сотню вже зустріли небеса.  
Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров´ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав..

Й заплакав Бог, побачивши загін:

Спереду – сотник ,молодий,вродливий

І юний хлопчик в касці голубій,

 І вчитель літній-сивий-сивий..

 І рани їхні вже не їм болять..

 Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла


       21 лютого в  Будинку культури селища Олика  відбувся  урочистий  вечір до  Дня  памяті  ГЕРОЇВ  НЕБЕСНОЇ  СОТНІ.
    В  глядацькій  залі зібралася чимала  кількість жителів  Олики та навколишніх сіл.  Зринули в пам’яті  події  трирічної  давності, коли страшна  звістка  про  загибель у Києві на Майдані  Незалежності  Івана  Тарасюка, жителя  сусіднього села  Залісоче, не залишила  байдужим  нікого. Революція  гідності  змінила  свідомість мільйонів. Ми прагнули і відстоювали своє право на гідне життя. Людей  обєднала  українська земля та непереборне бажання жити у вільній країні. Тоді  вони навіть уявити  не могли, що озброєні лише палками та дерев’яними  щитами  вступають у  свій  перший  бій  за  незалежність, бій, який лише за два дні забрав  життя  більше  семидесяти  синів та  дочок  України. Протистояння продовжувалося, жертв з кожним днем  більшало. Так  зявилася у нашому  житті  НЕБЕСНА  СОТНЯ. Кожен із них ціною  власного  життя  заплатив за свої переконання, за свій патріотизм і незламність.
       У залі тиша. По особливому лунають  вірші, пісні і слова, що линуть зі сцени. Приглушена  музика , неяскраве світло і сльози на очах присутніх.    Вечір - реквієм  заполонив  своєю  урочистістю. У залі не було жодної  байдужої  людини, навіть діти, і ті принишкли, притулившись до батьківського  плеча.


      З нагоди цієї дати в Олицькій бібліотеці було оформлено виставку-реквієм "Герої не вмирають!"

       Схиляємо  голови  в  пам’ять  про тих, хто  віддав  своє  життя за  європейське  майбутнє України, тих, хто  пішов  на  свідому  самопожертву заради  європейського  вибору.
 ГЕРОЇ  НЕ  ВМИРАЮТЬ!
СЛАВА  УКРАЇНІ!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар