середу, 31 січня 2018 р.

"Згадаймо юність, що горіла в Крутах"

   З нагоди 100-річчя вшанування пам'яті загиблих юнаків під станцією Крути працівники Олицької бібліотеки для дорослих та бібліотеки для дітей спільно із вчителями та учнями загальноосвітньої школи смт. Олика організували і провели історичну годину "Згадаймо юність, що горіла в Крутах".

   Саме ті героїчно-трагічні події   столітньої давнини , які відбулися в січневі дні 1918 року під селищем Крути, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді на захист молодої Української Республіки виступили 300  юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва патріотичної молоді. Вони назавжди залишилися молодими, віддавши свої життя в нерівній боротьбі з більшовицькою інтервенцією.

  Бібліотекарі Мирослава Булакевич  та Людмила Гордійчук  познайомили учнів з січневими подіями 1918 року. Цікавим був виступ вчителя історії Олександра Панасюка. А бібліотекар Алла Бубало  провела огляд книжкової виставки "Герої Крут - символ високої жертовності в ім’я України".






Цікавим для школярів став перегляд відеоролика "Недооцінений урок історії. Герої Крут " .

Немає коментарів:

Дописати коментар