понеділок, 15 квітня 2013 р.

«Профілактика насильства над дітьми»


Підлітковий вік це період значних змін у становленні особистості. Однією з найважливіших нових рис в особистості підлітка в цей час є потяг до самоствердження, бажання бути визнаним оточуючими.
    Сьогодення вимагає від дітей чимраз швидшого і якіснішого входження у світ дорослих, що не завжди відбувається спокійно й без насильства. Для того аби процес соціалізації дітей відбувався якомога якісніше й безпечніше, необхідно проводити заходи та впроваджувати політику захисту дітей від будь-яких форм насильства.
10 квітня, в день профілактики правопорушень, у школі з учнями 7 класу   було проведено   тренінг на тему "Профілактика насильства над дітьми". Провела його фахівець із соціальної роботи Середа Тетяна Олександрівна.
   Під час тренінгу  його учасники вивчали шляхи вирішення проблеми дитячих конфліктів в школі. За допомогою ігор, вправ та творчих завдань зрозуміли, що у становленні особистості як творця власного життя важливе місце займає процес вироблення різноманітних життєвих навичок, необхідних для розвитку життєвої компетентності особистості та для успішної адаптації її в суспільстві. Учні розповідали свої життєві ситуації, ставили багато запитань,  відстоювали свою думку по даній темі.
    В ході роботи завідуюча Олицькою бібліотекою-філією  для дорослих Гордійчук Л.Д. ознайомила учасників тренінгу з книгами даної тематики, які були представлені на тематичній поличці « Насильство над дітьми:види, причини,наслідки».

Немає коментарів:

Дописати коментар