четвер, 25 квітня 2013 р.

«А природа гірко плаче!»


Природа просить порятунку
Зеленим шепотом лісів,
Тривожним лебединим криком,
Знімілим  плеском рік, морів
     У квітні ми відзначаємо День довкілля, День води, Міжнародний день Землі. Ці поєднання доцільні. Адже земля, навколишнє середовище – це той природний ресурс, що живить нас, це той баланс на якому тримається світ. І людство в змозі істотно поліпшити  умови життя на Землі.
    Нашу голубу планету часто порівнюють з величезним космічним кораблем, який летить просторами Всесвіту. А людство – екіпаж цього корабля. Красиве і мудре порівняння. Але ми всі повинні осмислити, що у нашого космічного корабля немає аварійного виходу. Тому лунає сьогодні : «Тривога на космічному кораблі «Земля»! Майбутнє Землі в небезпеці!».
    Саме на цю тему для учнів 8-11кл. Олицької загальноосвітньої школи працівники Олицької  дитячої бібліотеки та бібліотеки для дорослих підготували  мультимедійну презентацію «А природа гірко плаче!». Тема даного проекту – забруднення навколишнього середовища.
  






      Зав.бібліотекою для дорослих Л.Гордійчук продемонструвала слайди про оcновні сполуки довкілля – воду, атмосферу, ліс, а також розглянули такий чинник забруднення, як сміття(відходи). 


     Зав.дитячою бібліотекою А.Бубало провела природничу вікторину – бесіду «Серцем слухати зумій звуки – дивні голоси незвичайної краси», яка допомогла розширити, доповнити природничі знання школярів, та повніше пізнати дивосвіт природи Волині.
     











  На закінчення учні мали змогу ознайомитися з літературою тематичної полички «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо люди!»

   

 Пам’ятаймо, земля вимагає нашої турботи, дбайливого ставлення до себе. Збережімо ж її красу, силу і неповторність для нащадків. Тож зігріємо її своєю турботою, захистімо від усіх бід та негод.

Немає коментарів:

Дописати коментар